Weet waar je koopt

Aantal inwoners per 2016:86.499
Gebiedsindeling Amsterdam: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2015: klik hier
Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier
Sportvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier
Scholen in Amsterdam: klik hier
Woningbouwplannen in Amsterdam: klik hier

Amsterdam centrum

Vraag je aan een Dokter makelaar waar gebeurt het in Amsterdam, dan is het stadshart al lang niet meer alleen de Amsterdamse gracht.
Wij zien de afgelopen tien jaar ook de wijken daar omheen transformeren tot nieuwe stadscentra. Bruisende buurten en wijken om in te wonen. Graag leiden wij onze cliënten rond door deze buurten en wijken, ons werkgebied, en delen graag onze woonweetjes van de stad.
Welkom in het Amsterdam van Dokter makelaars!
De absolute favoriet was lange tijd wonen aan de grachten, maar het succes van Amsterdam als toeristenstad doet ons juist ook op zoek gaan naar de rustiger grachten en straten in dit stadsdeel.

Kerk

“ Zodra de kinderen uit huis zijn verwacht ik dat we terug gaan naar de stad en dan terecht komen in de buurt van het Amstelveld en de Reguliersgracht. Die plek is zo mooi, het is er rustig en fijn wonen. Het is daar minder hectisch dan in het westelijk deel van de grachtengordel.  Het Amstelveld doet me altijd een beetje denken aan een dorpsplein in Frankrijk, misschien komt dat wel door het jeu de boules veldje en de houten kerk”

“Wonen aan de gracht is uiteindelijk het ultieme doel van iedereen! Vertel in een Limburgs dorp dat je aan de Keizersgracht woont en ze weten precies waar het is en kijken je jaloers aan.”

“ De echte parels van de stad zijn de grachtenpanden zelf, maar denk ook aan de achterhuizen van deze panden. Tussen de Heren- en Keizersgracht zijn de mooiste tuinen, de keurtuinen. Prachtig verzorgde monumentale tuinen, in Engelse of Franse stijl, met prieeltjes, vijvers en mooie oude bomen.”

“ Als je het Rokin goed bekijkt zie je een prachtige straat. Mooi breed, klassieke panden en met een bocht in de straat die een ruimtelijk gevoel geeft. Het is natuurlijk jaren lang een bouwput geweest, maar als het dan eenmaal klaar is dan hebben we een heuse allée in het centrum. Het gaat een chique winkelstraat worden met terrassen in het midden.”

“ De meeste Amsterdammers komen gewoon nooit op de Dam, het Leidseplein of Rembrandtplein. Wij weten toch wel beter? In de kleine straten zijn de kroegen veel leuker, de restaurants beter en zijn wij Amsterdammers onder elkaar.”


“ Als je eenmaal in de Jordaan woont wil je daar nooit meer weg! De leukste kroegen van de stad vind je aan de Noordermarkt. ”

“ De Krombooms- en Rechtboomssloot in de oude stad zijn zo Anton Piekachtig. Elke keer als ik in die buurt ben realiseer ik me weer dat dit stuk van de stad nogal onbekend is. De grachten zijn wat smaller, de panden wat kleiner en het voelt echt als een dorp. ”

“ De Negen Straatjes is mijn favoriete plek voor een middag shoppen. Leuke kleine winkels, afgewisseld met restaurants en koffietentjes.”

“ De Plantagebuurt is van oudsher de groene wijk van het Centrum. Echt een rustpunt in de stad. Het lijkt wel alsof alles in die buurt een lager tempo heeft dan in de rest van de stad. Veel grote bomen en de geluiden van Artis hoor je in de hele buurt.”

“ De Haarlemmerbuurt was vroeger een achterbuurt van de stad. Tot een jaar of twintig geleden gold er nog een samenscholingsverbod! Dat is echt onvoorstelbaar als je nu naar de buurt kijkt. Een heel divers winkelaanbod, echt leuke restaurants en het ziet er allemaal goed verzorgd uit. De huizenprijzen zijn hier de laatste jaren omhoog geschoten.”

Dokter Makelaars

Sluiten