Weet waar je koopt

Aantal inwoners per 2016:92.917
Gebiedsindeling Amsterdam: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2015: klik hier
Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier
Sportvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier
Scholen in Amsterdam: klik hier
Woningbouwplannen: klik hier

Welke Amsterdammer heeft niet gedacht, de Nieuwendammerdijk, zou dat iets voor mij zijn om te wonen? Dit pittoreske dijkje vlakbij de pont.
Bruisende horeca en moderne penthouses langs het IJ maken dit stadsdeel, naast de nog betaalbare huizen, steeds aantrekkelijker.
Ontdek een inspirerend en landelijk deel van Amsterdam, net aan de andere kant van het IJ. Amsterdam-Noord is een stadsdeel van contrasten, groene stille plattelandsdorpen of moderne architectuur, experimentele festivals op het NDSM-terrein, en stijlvolle restaurants aan het water.

“ Natuurlijk is de Nieuwendammerdijk idyllisch, maar Noord heeft zoveel meer te bieden dan deze ene straat! Kadoelen is een buurt vol met dijkhuizen, boerderijen, weilanden en slootjes.”

“ Noord klinkt altijd zo ver weg, maar vanaf het Spui ben je eerder op het Meeuwenplein dan achter in de Rivierenbuurt.”

“ In Noord worden veel huurwoningen verkocht door woningcorporaties. Buurten die tot voor kort uit 100% sociale woningen bestonden veranderen dan langzaam. Neem bijvoorbeeld de Van der Pekbuurt. Dat is nu gewoon een fijne woonbuurt geworden met een goede mix. Rijk en arm wonen hier door elkaar en dat doet goed.”

“De hele strip langs het IJ zal langzamerhand in gebruik genomen gaan worden. Nu al staan de woningen met het mooiste uitzicht over de stad en de beste zonligging aan deze kant van het IJ.”

“ In de dorpen van Landelijk Noord waan je je in het begin van de 20e eeuw. Het ziet er gewoon nog uit zoals een dorp hoort te zijn. Met een kerk in het midden en wat kleine huisjes er om heen. En waar je ook kijkt zie je weilanden met koeien en heel veel vogels. De dorpen zijn alleen zo klein dat je voor scholen en winkels naar het Buikslotermeerplein moet.”

“ Als je kijkt wat voor mensen er nu op het pontje naar Noord staan en je vergelijkt dat met tien jaar geleden dan weet je niet wat je ziet. Sowieso zijn het er vier keer zoveel als toen, maar daarnaast zijn het ook gewoon andere types. Hipperds die op weg zijn naar de A’Dam toren, waar je 24 uur per dag kunt uitgaan. Creatievelingen die naar de NDSM werf gaan. Maar gelukkig zie je de echte Noorders ook nog op de pont. Er is plek voor iedereen!”

Dokter Makelaars

Sluiten