Weet waar je koopt

Aantal inwoners per 2016:132.421
Gebiedsindeling Amsterdam: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2015: klik hier
Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier
Sportvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier
Scholen in Amsterdam: klik hier
Woningbouwplannen in Amsterdam: klik hier

Dit deel van de stad heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Oost was lang het onbekend en onbeminde deel van de stad. Aan de “overkant” van de Amstel wilde je niet wonen.
Nu is Oost ongekend populair en heeft het een ideale mix van bewoners.
Oost kent een aantal zeer verschillende buurten. De rustige Watergraafsmeer, de smeltkroes Indische Buurt, opkomende Oosterparkbuurt en de nieuwbouw in het Oostelijk Havengebied.


“De Watergraafsmeer doet op sommige plekken denken aan Oud-Zuid, maar dan op een ingetogen manier.”

“Misschien wel de allermooiste straat in de hele stad is de Bredeweg in Watergraafsmeer.”

“ Zelfs de Wibautstraat is een mooie straat geworden. Niet alleen om uit te gaan, maar ook om te wonen.”

“ In de Watergraafsmeer is het rustig wonen, woningen met tuin, fijne kinderopvang en goede basisscholen in de buurt. Echt een plek voor gezinnen in de stad.”

“ De Weesperzijdestrook met klassiekers als Hesp en de IJsbreeker en met roeiende Amsterdammers in de Amstel is een zeer gewilde buurt om in te wonen. Tegenwoordig fungeert de strip langs de Amstel als een soort stadsstrand. Er wordt gezwommen, of “gesupt” (van Stand Up Paddling) en zelfs gezeild in de Amstel.”

“ Het Oostelijk Havengebied heeft rondom uitzicht over het water. Vanuit elke hoek kijk je uit over de grote vaart, of over de zeilbootjes in het Binnen IJ.”

“ Achter in Oost betekent tegenwoordig dat je vlakbij het water en het groen woont. Eén van de grootste parken ligt in Oost, het Flevopark. Er daar is bijna nooit iemand, behalve heel veel vogels! Waarom zou je naar het Vondelpark gaan? ”

“ De Javastraat is het voorbeeld van verandering van Oost. Een jaar of tien geleden wilde niemand hier wonen. In de straat vond je alleen telefoonwinkels, goedkope reisbureaus, coffeeshops en verlopen kroegen. Tegenwoordig zit er zelfs een winkel die alleen olijfolie en zout verkoopt. Gentrification ten top!.”

Dokter Makelaars

Sluiten