Weet waar je koopt

Aantal inwoners per 2016:143964
Gebiedsindeling Amsterdam: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2015: klik hier
Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier
Sportvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier
Scholen in Amsterdam: klik hier

Amsterdam-West, een dichtbevolkt stuk van de stad tussen het Centrum en de Ring.
Het stadsdeel verandert van karakter hoe verder je van het Vondelpark af bent.
De Helmersbuurt is eigenlijk een verlenging van Oud-Zuid. Dan komt de Kinkerbuurt met de grote nieuwe magneet De Hallen. De Baarsjes als keurige woonbuurt. Westerpark met de Staatsliedenbuurt als een yuppenwijk en tot slot Bos & Lommer.


“ In Bos&Lommer kun je nog betaalbare woningen vinden met een extra slaapkamer. De huizen zijn er gewoon net wat groter dan in de rest van West.”

“ De Staatsliedenbuurt is echt een buurtje. Kleine middenstanders op elke hoek van de straat, leuke cafés en er wonen nog heel veel echte ouder Amsterdammers”.

“ Iedereen heeft het over hoe leuk West is en het lijkt wel alsof iedereen elkaar dan na praat. Natuurlijk zijn De Hallen leuk en is de Helmersbuurt mooi, maar nooit hoor je iemand over de Spaarndammerbuurt. Echt een vergeten stukje van West. De Houthavens worden volgebouwd en reken maar dat er daarmee een leuk stuk stad bij komt. Tussen het Westerpark en het IJ is dit een fijne buurt, met goed betaalbare huizen.”

“ De Kinkerstraat is niet de allermooiste straat van de stad. Er zijn daar in de jaren ’70 en ’80 veel grote bouwblokken neergezet. De straatjes achter de Kinkerstraat zijn dan veel interessanter. Neem de Bellamystraat, dat is echt een pareltje!”

“ De Bosboom Touissantstraat is de favoriete straat van heel veel woningzoekers. Mooie panden en heel veel bomen in de straat. Er hangt een soort mediterrane sfeer in dit stukje van Oud-West. Een bistro op de hoek waar je een heerlijke huiswijn drinkt en waar de druiven aan de gevel groeien.”

“ Een jaar of twee geleden schoten de nieuwe horecagelegenheden als paddenstoelen uit de grond aan het einde van de De Clercqstraat en begin van de Admiraal de Ruyterweg. De horeca ondernemers hadden goed begrepen dat hip Amsterdam juist op die plek neergestreken was. Dat loopt nu helemaal door tot aan de Jan Evertsenstraat. Lange tijd een straat met een moeilijk imago, maar dat is in korte tijd veranderd. Zelfs het Mercatorplein met de omliggende straten wordt populair bij woningzoekers.”

“ De Helmersbuurt ook wel Goud-West genoemd, en dat is niet alleen vanwege de mensen die er wonen, maar vooral omdat het er gewoon rustig en mooi is. En aan de rand van het Vondelpark!”

“Sinds de komst van De Hallen is de hele Kinkerbuurt populair geworden. Niet alleen bij de locals maar vooral ook bij toeristen. Je ziet sinds kort allerlei spannende horeca en winkels op elke straathoek.”

Dokter Makelaars

Sluiten