Weet waar je koopt

Aantal inwoners per 2016:139.946
Gebiedsindeling Amsterdam: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2015: klik hier
Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier
Sportvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier
Scholen in Amsterdam: klik hier
Woningbouwplannen in Amsterdam: klik hier

Oud-Zuid is één van Amsterdams mooiste en rijkste buurten met indrukwekkende, brede lanen, imposante monumentale gebouwen, bijzondere boetieks en een aantal van de beste musea ter wereld. Van het culturele Museumplein tot het levendige Vondelpark en de serene lanen langs de Willemsparkweg. De buurt straalt in al zijn glorie.
Maar Zuid is meer dan Oud-Zuid.


“ Oud-Zuid is voornamelijk een buurt voor gezinnen. Dat is op straat goed te zien aan het aantal bakfietsen en stationwagens. De beste scholen van de stad zijn hier gevestigd”

“De Pijp is de smeltkroes van de stad. Mensen uit alle werelddelen en van alle sociale klassen leven zij aan zij. Dat botst soms, maar zorgt wel voor een bruisende sfeer die niet te evenaren is.”

“Duivelseiland combineert het beste van twee werelden. Het is een beetje Oud-Zuid en een beetje De Pijp. Het is minder volks dan De Pijp en minder elitair dan Oud-Zuid.”

“De Van Woustraat was eigenlijk heel lang gewoon een onaantrekkelijke straat. Nog steeds staat het verkeer er een groot deel van de dag vast en is het er altijd vol. Maar er komen steeds meer populaire winkels en restaurants in de straat. Het begon met restaurant Fa. Pekelhaaring. Dat zit elke dag bomvol, zowel ’s middags als ’s avonds. Hutspot en de Spaghetteria zijn ook succesnummers. Je merkt dat het beeld wat je hebt van deze straat langzaam aan het veranderen is. Binnenkort noemen we de Van Wou gewoon leuk! Wie had dat gedacht.”

“Een echt makelaarsweetje: opvallend aan de woningen in het Museumkwartier is hoe verder weg van het Museumplein, hoe ondieper de tuinen worden. Aan het einde van de Valeriusstraat zijn de tuinen niet meer dan 6 meter diep, terwijl dat aan het begin van de straat het dubbele is.”

“ Het Vondelpark is hèt park van alle Amsterdammers en van de rest van de wereld!”

“ Sinds kort zijn Oud-Zuid en De Pijp beschermd stadsgezicht en dat is niet voor niks. Als je omhoog kijkt in de straten zie je prachtig mooie panden.”

“ Elk jaar verheug ik me weer op Art-Zuid, een beeldenroute op de middenberm van de Apollolaan. Er staan dan ruim 50 kunstwerken, van een gouden schildpad van metershoog tot een houten vliegmachine.”

“ In de Rivierenbuurt en in de buurt van het Olympisch Stadion, wat we vroeger Nieuw-Zuid noemden, zijn de huizen net wat beter ingedeeld dan in de oudere arbeidersbuurten. De typische jaren ’30 woningen zijn breder groter dan elders. Logisch dat deze twee wijken zo populair zijn bij gezinnen.”

Dokter Makelaars

Sluiten