Weet waar je koopt


Recentelijk door ons aan- en verkocht in Oost


Er is helaas iets fout gegaan met het laden van het aanbod. Er zijn geen resultaten gevonden op basis van deze filters. Probeer nogmaals met een andere selectie.

Ontdek de buurt


Stadsdeel Oost heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Oost was lang het onbekend en onbeminde deel van de stad. Aan de 'overkant' van de Amstel wilde je niet wonen. Nu is Oost ongekend populair en heeft het een ideale mix van bewoners. Oost kent een aantal zeer verschillende buurten. De rustige Watergraafsmeer, de smeltkroes Indische Buurt, de opkomende Oosterparkbuurt en de nieuwbouw in het Oostelijk Havengebied met het prachtige uitzicht over het water. Vanuit elke hoek kijk je uit over de grote vaart, of over de zeilbootjes in het Binnen IJ. Bekijk hier ons aanbod in Oost.

"De Watergraafsmeer doet op sommige plekken denken aan Oud-Zuid, maar dan op een ingetogen manier. In de Watergraafsmeer is het rustig wonen, woningen met tuin, fijne kinderopvang en goede basisscholen in de buurt. Echt een plek voor gezinnen in de stad."

"De Weesperzijdestrook met klassiekers als Hesp en de IJsbreeker en met roeiende Amsterdammers in de Amstel is een zeer gewilde buurt om in te wonen. Tegenwoordig fungeert de strip langs de Amstel als een soort stadsstrand. Er wordt gezwommen, of “gesupt” (van Stand Up Paddling) en zelfs gezeild in de Amstel. Zelfs de Wibautstraat is een mooie straat geworden. Niet alleen om uit te gaan, maar ook om te wonen."

"De Javastraat is het voorbeeld van verandering van Oost. Een jaar of tien geleden wilde niemand hier wonen. In de straat vond je alleen telefoonwinkels, goedkope reisbureaus, coffeeshops en verlopen kroegen. Tegenwoordig zit er zelfs een winkel die alleen olijfolie en zout verkoopt. Gentrification ten top!"

"Achter in Oost betekent tegenwoordig dat je vlakbij het water en het groen woont. Eén van de grootste parken ligt in Oost, het Flevopark. Er daar is bijna nooit iemand, behalve heel veel vogels! Waarom zou je naar het Vondelpark gaan?"

Aantal inwoners per 2017: 135.767 Gebiedsindeling: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2017: klik hier Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier Sportvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier Scholen: klik hier
Woningbouwplannen : klik hier


Bezoekadres
Prinsengracht 679
1017 JT Amsterdam

Contact
020-6208816

Email
info@doktermakelaars.nl

Dokter Makelaars

Sluiten