Weet waar je koopt


Recentelijk door ons aan- en verkocht in West


Er is helaas iets fout gegaan met het laden van het aanbod. Er zijn geen resultaten gevonden op basis van deze filters. Probeer nogmaals met een andere selectie.

Ontdek de buurt


Amsterdam-West, een dichtbevolkt stuk van de stad tussen het Centrum en de Ring. Het stadsdeel verandert van karakter hoe verder je van het Vondelpark af bent. De Helmersbuurt is eigenlijk een verlenging van Oud-Zuid. Dan komt de Kinkerbuurt met de grote nieuwe magneet De Hallen. De Baarsjes als keurige woonbuurt. Westerpark met de Staatsliedenbuurt als een yuppenwijk en tot slot Bos & Lommer. Bekijk hier ons aanbod in West.

"Een jaar of twee geleden schoten de nieuwe horecagelegenheden als paddenstoelen uit de grond aan het einde van de De Clercqstraat en begin van de Admiraal de Ruyterweg. De horeca ondernemers hadden goed begrepen dat hip Amsterdam juist op die plek neergestreken was. Dat loopt nu helemaal door tot aan de Jan Evertsenstraat. Lange tijd een straat met een moeilijk imago, maar dat is in korte tijd veranderd. Zelfs het Mercatorplein met de omliggende straten wordt populair bij woningzoekers. In Bos&Lommer kun je nog betaalbare woningen vinden met een extra slaapkamer. De huizen zijn er gewoon net wat groter dan in de rest van West."

"De Staatsliedenbuurt is echt een buurtje. Kleine middenstanders op elke hoek van de straat, leuke cafés en er wonen nog heel veel echte ouder Amsterdammers. De Spaarndammerbuurt is echt een vergeten stukje van West. De Houthavens worden volgebouwd en reken maar dat er daarmee een leuk stuk stad bij komt. Tussen het Westerpark en het IJ is dit een fijne buurt, met goed betaalbare huizen."

"De Helmersbuurt ook wel Goud-West genoemd, en dat is niet alleen vanwege de mensen die er wonen, maar vooral omdat het er gewoon rustig en mooi is. En aan de rand van het Vondelpark! De Bosboom Touissantstraat is de favoriete straat van heel veel woningzoekers. Mooie panden en heel veel bomen in de straat. Er hangt een soort mediterrane sfeer in dit stukje van Oud-West. Een bistro op de hoek waar je een heerlijke huiswijn drinkt en waar de druiven aan de gevel groeien."

"Sinds de komst van De Hallen is de hele Kinkerbuurt populair geworden. Niet alleen bij de locals maar vooral ook bij toeristen. Je ziet sinds kort allerlei spannende horeca en winkels op elke straathoek. De Kinkerstraat is niet de allermooiste straat van de stad. Er zijn daar in de jaren ’70 en ’80 veel grote bouwblokken neergezet. De straatjes achter de Kinkerstraat zijn dan veel interessanter. Neem de Bellamystraat, dat is echt een pareltje!"

Aantal inwoners per 2017: 143.842 Gebiedsindeling: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2017: klik hier Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier Sportvoorzieningen: klik hier
Woningbouwplannen: klik hier Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier
Scholen: klik hier


Bezoekadres
Prinsengracht 679
1017 JT Amsterdam

Contact
020-6208816

Email
info@doktermakelaars.nl

Dokter Makelaars

Sluiten