Weet waar je koopt


Recentelijk door ons aan- en verkocht in Zuid


Er is helaas iets fout gegaan met het laden van het aanbod. Er zijn geen resultaten gevonden op basis van deze filters. Probeer nogmaals met een andere selectie.

Ontdek de buurt


Zuid is een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Oud-Zuid en Zuideramstel. Van het culturele Museumplein tot het levendige Vondelpark en de serene lanen langs de Willemsparkweg. Oud-Zuid is één van Amsterdams mooiste en rijkste buurten met indrukwekkende, brede lanen, imposante monumentale gebouwen, bijzondere boetieks en een aantal van de beste musea ter wereld. Maar vergeet niet Buitenveldert, de Rivierenbuurt, de Pijp, de Zuidas en Hoofddorppleinbuurt. Allemaal zeer geliefde woonbuurten. Bekijk hier ons aanbod in Zuid.

“Oud-Zuid is voornamelijk een buurt voor gezinnen. Dat is op straat goed te zien aan het aantal bakfietsen en stationwagens. De beste scholen van de stad zijn hier gevestigd.”

“De Pijp is de smeltkroes van de stad. Mensen uit alle werelddelen en van alle sociale klassen leven zij aan zij. Dat botst soms, maar zorgt wel voor een bruisende sfeer die niet te evenaren is.”

“Duivelseiland combineert het beste van twee werelden. Het is een beetje Oud-Zuid en een beetje De Pijp. Het is minder volks dan De Pijp en minder elitair dan Oud-Zuid.”

“In de Rivierenbuurt en in de buurt van het Olympisch Stadion, wat we vroeger Nieuw-Zuid noemden, zijn de huizen net wat beter ingedeeld dan in de oudere arbeidersbuurten. De typische jaren ’30 woningen zijn breder groter dan elders. Logisch dat deze twee wijken zo populair zijn bij gezinnen.”

“Een echt makelaarsweetje: opvallend aan de woningen in het Museumkwartier is hoe verder weg van het Museumplein, hoe ondieper de tuinen worden. Aan het einde van de Valeriusstraat zijn de tuinen niet meer dan 6 meter diep, terwijl dat aan het begin van de straat het dubbele is.”

Aantal inwoners per 2017: 144.432 Gebiedsindeling: klik hier
Verkoopprijs per m2 in 2017: klik hier Gemiddelde WOZ waarde per m2: klik hier
Bestemmingsplannen: klik hier Sportvoorzieningen: klik hier
Stadsparken en groenvoorzieningen: klik hier Scholen: klik hier
Woningbouwplannen : klik hier


Bezoekadres
Prinsengracht 679
1017 JT Amsterdam

Contact
020-6208816

Email
info@doktermakelaars.nl

Dokter Makelaars

Sluiten