“Gedreven en enthousiaste makelaars”

Dokter Makelaars, gevestigd in het centrum van Amsterdam, is in 1989 opgericht door René Dokter. Ons kantoor kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan samenwerkende zelfstandige makelaars en kandidaat-makelaars ondersteund door een gedegen back-office.

Onze mensen


René Dokter (partner)

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Jip Oudes (partner)

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Dennis Thomassen

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Patrick Akkermans

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Harm Plante

Register Makelaar-Taxateur (RMT)

Susanne Dijkstra

Kandidaat Register Makelaar-Taxateur (KRMT)

Louise Poorter

Kandidaat Register Makelaar-taxateur (KRMT)

Arlene Visser

Binnendienst medewerker

Pètra Simera

Binnendienst medewerker

Dick Scholten

Boekhouder

“In 1989 werd je nog beëdigd bij de rechtbank als makelaar o.g. en dat was voor mij het begin van mijn eigen makelaarskantoor aan het Singel in Amsterdam. Inmiddels is Dokter Makelaars uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van negen makelaars dat ondersteund wordt door een gedegen back office en binnendienst.

Wat Dokter Makelaars uniek maakt, is onze ‘platte’ bedrijfsorganisatie. Er is bij ons geen sprake van een hiërarchie en ik denk dat we juist daardoor allemaal het beste in onszelf naar boven kunnen halen. Creativiteit en eigen inbreng komen volledig tot hun recht waardoor we ook veel waardevolle vakkennis met elkaar kunnen delen. Dat is een van de unieke kwaliteiten van ons kantoor.

Vakkennis gecombineerd met integriteit zijn voor mij de ‘keys’ voor een waardvolle makelaar. Daarbij is het mijn persoonlijke ambitie om transacties tot stand te brengen waarbij het noodzakelijk zakelijke aspect in goede harmonie kan worden gebracht met de menselijke maat.

Misschien is het ook daardoor dat ik in mijn inmiddels bijna dertigjarige carrière als makelaar veel cliënten uit de medische en creatieve wereld aan mij heb weten te binden.

Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam, maar op dit moment woon ik in Hilversum met mijn partner en onze vier kinderen die nog deels thuis wonen. Over een paar jaar wil ik graag samen terugkeren naar Amsterdam. Dit is de stad waar ik mij het meeste thuis voel. Vooral het stadsgedeelte rond de grachtengordel vlakbij de Utrechtsestraat en het Amstelveld hebben dan mijn voorkeur om een huis te vinden.”

Mijn wijk

“De buurten op en rond de grachtengordel in de nabijheid van de Utrechtsestraat en het Amstelveld hebben mijn persoonlijke voorkeur. Maar ik vind het ook verbluffend om te zien wat een positieve metamorfose Amsterdam-Oost heeft ondergaan. De buurten rond het Javaplein, maar ook de strook tussen de Weesperzijde en de Wibautstraat zijn hier een goed voorbeeld van.”

“Eigenlijk komt alles samen in mijn beroep als makelaar. Door mijn achtergrond als planoloog, begrijp ik de ruimtelijke ordening en dynamiek van de stad en dankzij mijn vorige baan bij Transavia heb ik heel veel geleerd over menselijke emoties en onderlinge relaties. Die combinatie van de stad kunnen doorvoelen en menselijke emoties begrijpen, zijn voor een makelaar waardevolle kwaliteiten. Je moet kunnen aanvoelen wat voor type huis en welke wijk passend is voor jouw cliënt. We helpen een student van eenentwintig aan een leuke, eigen stek. Maar we helpen ook een gepensioneerd echtpaar dat op zoek is naar een pied-à-terre in Amsterdam. Ooit kocht ik zelf mijn eerste huis via Dokter Makelaars. Behalve een huis, vond ik er ook mijn ideale baan! Sinds 2003 werk ik bij Dokter Makelaars en in 2011 ben ik partner geworden.”

Mijn wijk

“Zonder twijfel De Pijp. Eigenlijk bedoel ik daar mee de buurt van de Utrechtsestraat, links en rechts van de Amstel. Dat is echt mijn plek. Oost vind ik ook heel leuk. Weinig of geen toeristen, maar echt Amsterdam voor de locals.”

“Ik kom uit een familie van makelaars, dus het makelaarsvak is mij niet vreemd. Nadat ik was begonnen aan een studie commerciële economie, koos ik er toch voor om ook makelaar te worden. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Het is een afwisselende baan, waar ook nog een emotioneel aspect bij komt kijken.

Een huis kopen of verkopen is een van de meest ingrijpende beslissingen in een mensenleven. Mijn klanten zijn voornamelijk dertigers, de zogenaamde ‘doorstromers’. Waar zij vaak behoefte aan hebben, is een helder beeld krijgen van wat voor hen in deze levensfase een goede, zakelijke beslissing is. Ik help ze bij hun keuze door inzicht te geven en duidelijkheid te scheppen wat betreft het zakelijke aspect van een huis kopen of verkopen. Het geeft iedere keer weer een gevoel van voldoening om door de juiste partijen bij elkaar te brengen, terug te kijken op een geslaagde transactie.”

Mijn wijk

“De Jordaan en Amsterdam-Oost. Vijf jaar geleden was Oost nog een no-go area, maar de wijk heeft zich zo leuk ontwikkeld! Voor dertigers is dat nu misschien wel de leukste wijk om te wonen. En voor Noord en Nieuw-West voorspel ik ook een interessante ontwikkeling voor de komende jaren.”

“Na 25 jaar makelaar zijn, kan ik nog steeds zeggen dat geen dag hetzelfde is. Amsterdam, de huizen, de mensen- alles is altijd in beweging. Aankoop en verkoop van huizen vraagt om visie en, minstens zo belangrijk, inlevingsvermogen. Je moet een inschatting kunnen maken van wat een juiste keuze is voor een gelukkige toekomst van je klant. Je moet met ze meedenken, maar vaak ook oogkleppen afdoen om hun horizon te verbreden met als uiteindelijke resultaat een fijne plek vinden om te wonen.

Ik zie mijn vak als de ultieme uitdaging om mijn klanten optimaal te bedienen, naar ze te luisteren en met raad en daad bij te staan. Een blije en tevreden klant is de allerbeste ambassadeur voor mij en wat is er mooier dan zoveel mogelijk ambassadeurs, lees blije en tevreden mensen, om je heen te verzamelen?

Ik hou de ontwikkelingen van de horeca in de gaten. Amsterdammers laten zich leiden door de horeca. Als ik weet wat voor type restaurants en cafés zich in welke buurt gaan vestigen, dan weet ik ook hoe een wijk zich gaat ontwikkelen.”

Mijn wijk

“Ik word nog steeds ontzettend blij van wandelen of fietsen over het Prinseneiland. Het water, de pakhuizen en bootjes zijn als een dorp. Deze plek in de stad is een oase van rust met de hectiek van het centrum om de hoek. De Pijp met z’n terrassen en pleinen is ook altijd gezellig en in Oost gebeurt nu veel. Een interessante wijk voor de toekomst is Bos & Lommer. Daar was veel schroom om te kopen en nu zie je daar steeds meer interessante restaurants en cafés hun deuren openen. De kopers volgen dit snel op en we zien de prijzen daar flink stijgen.

Daarnaast heeft Amsterdam-Noord ook zeker de toekomst. Nieuwbouw en horeca schieten daar als paddenstoelen uit de grond en als straks de Noord/Zuidlijn rijdt, is het nog beter bereikbaar.”

“Ik ben opgegroeid in Twello, heb gestudeerd in Utrecht, maar Amsterdam is mijn stad. Voor een makelaar is dit sowieso de meest interessante stad. De snelheid waarmee alles gaat, de verschillende wijken, maar ook erfpacht, alle regels omtrent de koop en verkoop van een huis en de uitzonderingen daarop maken ons werk interessant. Ik ben heel grondig als het op regeltjes aankomt. Met een stofkam ga ik door alle kleine lettertjes.

Als mijn klant heel enthousiast is over een huis, dan pluis ik alles, maar dan ook echt álles uit. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat vorige bewoners ooit ergens in het verleden de bergingen onderling hebben geruild. Dat mag bij een transactie niet ongemerkt blijven. Ik ga voor een langetermijn relatie met mijn klanten. Daarom moet de aankoop van een huis niet alleen gevoelsmatig, maar ook zakelijk kloppen.”

Mijn wijk

“Mijn eigen wijk is de Schinkelbuurt. Dat is een dorpje op zich met veel buurtwinkels zoals een eigen slager, bakker en ijzerwarenhandel. De Houthavens is een bijzonder project. Het wordt goed in de markt gezet en ik heb er vertrouwen in dat dat een leuke plek wordt om te wonen.”

“Ik kom het Zuidhollandse dorp Voorschoten, maar woon nu alweer tweeëntwintig jaar in Amsterdam en ik heb mijn hart helemaal verloren aan de buzz van de stad.

Als student woonde ik in een piepkleine zolderkamer in Oud- West, daarna ben ik verhuisd naar een onderhuuradres in de Plantagebuurt en vervolgens naar de Pijp. Nu woon ik met mijn gezin met drie jonge kinderen middenin het centrum, in de Kerkstraat, vlakbij het Amstelveld. Ik ben een groot voorstander van wonen in Amsterdam met kids. Voetballen op het Amstelveld, spelen in de speeltuin UJ Klaren, pootje baden in het Vondelpark, hutten bouwen bij Jeugdland in Oost om te eindigen met een ijsje van IJscuypje op de Cuyp.

Uit eigen ervaring weet ik dat Amsterdam past bij iedere levensfase. Dat wil ik ook graag aan mijn klanten laten zien tijdens een zoektocht naar het geschikte huis. Ik zeg altijd, als je bij een bezichtiging al bij binnenkomst onrustig wordt, dan hebben we beet!

Samen met mijn klant visualiseer ik hoe ze het huis kunnen inrichten. Vanaf de voordeur lopen we de ruimtes na of alles logischerwijs past of wat er eventueel nodig is voor een verbouwing. Vervolgens maken we een inschatting of dit past binnen de financiële mogelijkheden. Ik heb een heel netwerk van fijne adressen voor alles op het gebied van interieur en design en dat deel ik graag met mijn klanten.

Amsterdam is een knusse en makkelijk te ontdekken stad. Als makelaar geeft het mij een enorm gevoel van voldoening om klanten onbekende straten te laten ontdekken en het ultieme huis te vinden.”

Mijn wijk 

“Mijn eigen netwerk zit vooral in Amsterdam-Centrum en Oud-Zuid. Wat betreft interessante plekken om een huis te kopen, hou ik van de buurt van de Oudemanhuispoort in de gaten. Daar gaat veel gebeuren als het Rokin straks goed is ingericht.”

“Mijn ambitie is om mensen op hospitality-niveau te helpen bij hun woonwensen. Voordat ik aan mijn makelaarsopleiding begon, heb ik de Hotelschool gedaan. Dat bleek een hele waardevolle sociale managementopleiding, waarbij je leert de wensen van mensen goed in te schatten en te vervullen. Wat dat betreft liggen hospitality en het makelaarschap niet zo ver uit elkaar. Mijn eindstage heb ik gedaan in Kaapstad, in vastgoed, om vervolgens in Amsterdam mijn loopbaan te startten in de makelaardij. Toen het tijd werd voor een volgende stap, kreeg ik een mooie kans bij Dokter Makelaars. Hier krijg ik de ruimte om mijn eigen klantenkring op te bouwen en het makelaarschap op mijn eigen manier vorm te geven. Net als in de wereld van hospitality, is het belangrijk om goed te luisteren naar persoonlijke wensen. Makelaar zijn is heel leuk. Je bedient mensen in hun eerste levensbehoefte en hoe fijn is het om mensen blij te maken? En als mensen vervolgens terugkomen, is dat een groot compliment voor mij.”

 

 

 

Mijn wijk
“Amsterdam is echt geweldig. Kijk hoe mooi deze stad is! Als ik een favoriete wijk moet noemen, is dat Oud-Zuid. De ruime straten, de horeca, winkels en het Vondelpark, maken Oud-Zuid een fijne buurt om een zaterdag door te brengen. De Rivierenbuurt vind ik ook heel prettig. Je woont er rustig en hebt de keuze om het drukke centrum op te zoeken.”

“Rennen of stilstaan, dat is wel het kenmerk van werken in de Amsterdamse makelaardij. Ik hou van die snelheid, het maakt mijn werk afwisselend. Daarnaast spreekt het menselijke aspect mij aan. Ik vind het iedere keer een prachtige uitdaging om te zorgen dat alles voor de verkoop van een woning of de aankoop van een nieuw ‘thuis’ achter de schermen perfect verloopt. 

Dankzij mijn achtergrond in het notariaat en de financiële dienstverlening heb ik in verschillende keukens mogen meekijken en de makelaardij heeft met zijn bijzondere dynamiek een speciale plek in mijn hart veroverd.

Samen met Pètra ben ik het eerste aanspreekpunt voor klanten die telefonisch of per mail contact opnemen of bij ons langskomen aan de Prinsengracht. Daarbij beheren wij de agenda’s, verzorgen wij de gehele administratieve ondersteuning van de makelaars en regelen wij alle facilitaire zaken op kantoor. Dit betekent veel plannen, organiseren en aansturen, maar ook samenwerken in een hecht team waar ruimte is voor humor en gezelligheid. Voor mij de perfecte combinatie die ervoor zorgt dat ik iedere dag weer met veel plezier mijn werk doe.”

Mijn wijk

“Amsterdam is echt mijn thuishaven. Ik ben er geboren en getogen. Ik woon in het multiculturele Slotervaart in Nieuw-West, waar het rustig wonen is. Maar als ik ‘s ochtends uit de tram stap en naar ons kantoor loop, geniet ik volop van de binnenstad en haar prachtige grachten. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in Oud-Zuid te vinden. Het heeft een gemoedelijke sfeer en je vindt er leuke plekken om te lunchen of zomers heerlijk op het terras te zitten.”

“Voor onze klanten ben ik via de telefoon of mail het eerste aanspreekpunt. Ik werk al vanaf 2005 bij Dokter Makelaars, met een onderbreking van een paar jaar. In 2009 ben ik teruggegaan naar mijn land van herkomst Kroatië om in 2014 toch weer terug te keren naar Amsterdam. De stad, de drukte- ik dacht dat ik het niet zou missen. Maar het tegenovergestelde bleek waar. Amsterdam lééft. Dat waardeer ik nu het meest van deze stad. En Dokter Makelaars bood mij direct mijn vertrouwde plek weer aan. De sfeer van dit kantoor is zo fijn. Er is geen hiërarchie. Iedereen is gelijk en iedereen wordt gewaardeerd.”

 

 

Mijn wijk

“De grachten en de 9 Straatjes. Maar het Westerpark heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het is de eerste wijk waar ik als kind woonde.”

“Jip had een bericht geplaatst op Facebook. Hij gaf aan dat Dokter Makelaars op zoek was naar iemand die een dagdeel per week kon assisteren met de boekhouding. Omdat ik Jips stiefvader ben, ging dat bericht niet ongemerkt aan mij voorbij. Ik ben een gepensioneerde boekhouder en het leek mij heel leuk om een dag in de week vanuit Alkmaar naar Amsterdam reizen en weer even met mijn vak bezig te zijn. Boekhouden zit namelijk in mijn genen. Ik beleef er ontzettend veel plezier aan om weer in die cijfers te duiken en daarbij is de wereld van de makelaardij is mij niet helemaal vreemd. Ik heb zestien jaar voor een bank gewerkt en toen kwamen er ook zaken voorbij als hypotheken en taxaties. Het is heel leuk hoe dat alles nu weer samen komt.”

Mijn wijk 

Ik ben natuurlijk geen makelaar en ik heb geen idee hoe de markt zich beweegt en welke buurten in trek zijn bij de woningzoekenden. Maar het gebied rondom de Hallen, de voormalige tramremise, spreekt mij enorm aan. Dat lijkt me echt een prettige buurt om te wonen!”

Dokter Makelaars

Sluiten