Nicolaas Beetsstraat 156-bg

Helmersbuurt, West

Verkocht in 2017

Woonoppervlakte 114m2m²
Kamers 5
Status verkocht
MakelaarSusanne Dijkstra
Vraagprijs€650.000 k.k.

Het appartement op de Nicolaas Beetstraat heeft heel veel mee. Locatie, bouwtechnisch perfect in orde en smaakvol verbouwd. Maar het is ook een appartement waarbij woonwensen zich moesten voegen naar de indeling van het winkelpand dat het ooit was. Dokter Makelaar Susanne stond voor de uitdaging om binnen een paar dagen het appartement te verkopen. Met de juiste strategie vond ze de geschikte nieuwe eigenaar.

“Als je binnenkomt, sta je meteen in de keuken,” vertelt Susanne over het appartement, “Boven is dan de woonkamer en beneden in het souterrain de slaapkamers. Het is een pand met veel smalle trappetjes en hoekjes die voor een winkel logisch, maar voor een woonhuis minder logisch zijn. De vorige eigenaar van dit bijzondere huis, Marco Alban, heeft er negen jaar gewoond en kocht toen een ander huis. De makelaar bij wie hij zijn nieuwe huis gekocht had, zou het huis op de Nicolaas Beetsstraat voor hem verkopen. Door een geheel onverwachte gebeurtenis, kwam Marco zonder makelaar te zitten. Het pand op de Nicolaas Beetsstraat, moest echter héél snel verkocht worden. Aanvankelijk heeft Marco geprobeerd om het huis zelf te verkopen, maar de onderhandelingen liepen toch spaak. Toen werden wij benaderd. Inmiddels was de tijdsdruk verder opgelopen en hadden we nog maar een week de tijd om de verkoop rond te maken. Ik heb nooit getwijfeld of dat zou lukken, maar je moet natuurlijk wel snel schakelen en met een goed plan komen.”

Goed inschatten wie de ideale nieuwe bewoner voor dit unieke pand is

“In het weekend heb ik een strategie opgezet. Zonder deadline kun je een huis op inschrijving verkopen. Dat was in dit geval dus geen optie. Ik heb daarom heel goed gekeken naar wie de ideale bewoner van dit unieke pand zou zijn. Het huis is goed onderhouden, heeft een uitstekende fundering maar ook een geheel eigen stijl. Het is bijvoorbeeld niet het ideale huis voor een gezin met kleine kinderen, want dat is simpelweg niet handig met al die trappen. En hoewel het een ruime woning is, is het vanwege de indeling is ook net niet geschikt voor twee volwassenen met kinderen. Waar ik op uitkwam, was dat dit het ideale huis zou zijn voor een eenoudergezin. Daar heb ik mijn strategie op gericht en het huis is inderdaad verkocht aan een alleenstaande vrouw met twee kinderen die al iets ouder zijn. Alle partijen waren heel blij met de transactie. De nieuwe eigenaar heeft haar droomhuis en Marco heeft het huis boven de vraagprijs en voor de deadline kunnen verkopen.”

Een makelaar inschakelen bleek de juiste zet

“Dit huis was een enorme opknapper,” vertelt Marco Alban over zijn vorige huis, “Een oud winkelpand met een achterhuis en een kelder die onder water stond met schimmel op de muren. Maar in 2007 was ik op zoek naar een huis op een toplocatie met veel ruimte voor een betaalbare prijs. Dat was dit huis. Ik heb het gekocht en daarmee begon de grote opknapbeurt. Dit huis heb ik helemaal zelf verbouwd en opnieuw ingedeeld. Ik heb er negen jaar gewoond en mijn levenssituatie is in de loop der tijd veranderd, waardoor er ook andere woonwensen zijn ontstaan. Mijn twee puberdochters en vriendin woonden permanent bij mij en het huis paste ons niet meer. Op Funda vonden we ons droomhuis. Echt een huis gemaakt voor ons. We konden deze kans niet aan ons voorbij laten gaan. We deden een bod en dat bod werd direct geaccepteerd en toen, ja toen hadden we opeens haast om het huis op de Nicolaas Beetsstraat te verkopen. Door geheel onverwachte omstandigheden hadden we van het een op het andere moment geen makelaar meer. We hebben nog even geprobeerd om zelf het huis te verkopen, maar we merkten al snel dat potentiële kopers het vertrouwen van een makelaar nodig hebben als het om technische details gaat. We hebben een aantal makelaars uitgenodigd en hadden met Jip en Susanne de beste klik. Dokter Makelaars bleek de makelaar die past bij een ongewoon pand. Dit zijn geen makelaars met gespenschoenen en een scooter, om het maar zo te zeggen. Susanne was altijd bereikbaar, wat natuurlijk ontzettend fijn was omdat snelheid zo’n belangrijke rol speelde. Met een goede strategie heeft ze het huis in een dag verkocht en daar ook nog een goede financiële deal uit weten te halen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik bijzonder tevreden ben over de verkoop van mijn huis.”

Bijzonderheden Nicolaas Beetsstraat 159bg

“Dit is een huis vol unieke kwaliteiten, omdat de woonbestemming zich heeft moeten voegen naar de oorspronkelijke winkelbestemming. ”

—   Susanne Dijkstra KRMT Makelaar

Dit is een pand dat bij kopers vragen oproept omtrent technische details. Maar wij konden alle twijfels wegnemen. We kunnen met zekerheid stellen dat de fundering van dit pand is gewoon heel erg goed is. Technisch is dit pand helemaal in orde. Als je daarbij ook nog van een huis met authentieke details en veel karakter houdt, dan is dit het perfecte pand op een toplocatie.

MakelaarSusanne Dijkstra
Vraagprijs€650.000 k.k.
Meer over deze buurt

Aanbod


Onderstaand een overzicht van onze actuele verkoop en verhuur opdrachten.

Overspannen woningmarkt?

In Woon Amsterdam 2017 lees je alles over de meest recente ontwikkelingen op de Amsterdamse koopwoningmarkt. Van Oost naar Nieuw-West en van Noord tot Zuidoost, overal stijgen de prijzen en daalt het aanbod in 2017. Er is een grote behoefte aan betaalbare koopwoningen in Amsterdam.

Dokter Makelaars

Sluiten