Nicolaas Witsenkade 21

De Weteringschans, Centrum

Aangekocht in 2015

Woonoppervlakte 327m²
Kamers 10
Status verkocht
MakelaarPatrick Akkermans
Vraagprijs€1.880.000,-

De luxe Bed & Breakfast van Villa Nicola is voor de komende maanden al helemaal volgeboekt. Buitenlandse gasten, maar ook de internationale mode- en interieurwereld schrijven lovende recensies. Gastheer en bewoner Werner leeft met Villa Nicola zijn droom en waakt ervoor dat deze oase van rust middenin de stad een goed bewaard geheim blijft.

Wie al wat langer in Amsterdam woont, kent Werner Nijenhuis (49) ongetwijfeld. Van de tijd dat hij nog in de horeca en internationale modewereld werkte of van het Amsterdamse uitgaansleven. Nu is Werner, samen met hondenmeisje Kees, het gezicht van Villa Nicola. Achter alles, zelfs het kleinste detail, schuilt Werner’s persoonlijke visie op esthetiek, sfeer en eersteklas service. Middenin zijn stad, maakt Werner zijn droom werkelijkheid.

“Het idee was om een high-end Bed & Breakfast te openen als mijn man John klaar zou zijn met werken,” vertelt Werner na een rondleiding door het monumentale Villa Nicola. Alles ademt oog voor detail en verfijning. In alle vertrekken staan verse bloemen van de beste bloemisten in Amsterdam. In de linnenkast liggen stapels strak gestreken, hagelwitte lakens van Egyptisch katoen voor de bedden in gastenverblijven. Op de muren zijn door een specialist behang van Wilhemine van Aerssen aangebracht en design objecten van Edward van Vliet heeft Werner gemixt met vintage treasures. Wat ogenschijnlijk niet bij elkaar lijkt te passen, vormt in samenspel met het huis precies de juiste combinatie. “Maar waarom wachten totdat mijn man klaar zou zijn met werken?” vertelt Werner verder zijn verhaal, “Ik droomde van een B&B in het buitenland en toen ik daar echt goed over nadacht, kwam ik tot de conclusie dat ik heel ongelukkig zou worden van alles in Amsterdam achterlaten om in het buitenland helemaal opnieuw te moeten beginnen. Toen kwam de ingeving om hier, in mijn eigen stad, een B&B te openen. Dat was zo’n drieënhalfjaar geleden. We lieten ons oog toen al vrij snel vallen op een huis dat te koop stond bij het Frederiksplantsoen. Dat huis leek ons perfect. En hoewel we er talloze keren langs zijn gelopen, kwamen we er nooit toe om ook daadwerkelijk een afspraak te maken voor een bezichtiging. Een droom hebben is één ding, maar de stap om die droom ook daadwerkelijk te verwezenlijken bleek een stuk groter dan ik gedacht had. Maar toen het huis bij het Frederiksplantsoen verkocht was, was dat voor ons wel het moment dat we dachten nú moeten we actie ondernemen. We hebben Patrick Akkermans gebeld en zijn vanaf dat moment actief op zoek gegaan naar een geschikt huis.”

“De Nicolaas Witsenkade voelt als een klein dorpje midden in het hart van Amsterdam. ”

—   Patrick Akkermans Register Makelaar-Taxateur

Een huis op de perfecte locatie dat als woonhuis en B&B geschikt was, bleek nog niet zo makkelijk te vinden. Werner: “We hebben toch zeker wel anderhalf jaar lang verschillende huizen bezichtigd, maar het was iedere keer toch nét niet wat we zochten. Totdat op een woensdag in mei dit huis op de markt kwam. Ik kwam binnen en wist het meteen. Dit huis, dit is het. Een week later was het van ons. En toen werd ik overvallen door een groots gevoel. Het gevoel dat mijn droom op dat moment ging beginnen.”

“In dit huis is niet alleen een fantastische B&B gecreëerd op een toonaangevende locatie, maar ook nog eens een heel fijn huis om zelf te wonen en te genieten ”

—   Patrick Akkermans Register Makelaar-Taxateur

Zonder reclame te maken, vinden gasten vanuit de hele wereld hun weg naar Villa Nicola. De recensies op online platforms zijn unaniem lovend. Werner: “Mijn taak als gastheer van Villa Nicola neem ik heel serieus. Ik haal zelf de bloemen, maak de bedden op, creëer iedere dag een unieke sfeer in de suites en alles daaromheen. De gasten hebben een eigen moment voor het ontbijt. Ze mogen aangeven wat ze willen ontbijten en dat maak ik dan zelf voor ze klaar in de keuken. Iedere dag zet ik een ander servies op tafel en maak ik van het ontbijt echt een speciaal moment. Daar geniet ik van. Iets maken waar een ander blij van wordt. Vroeger was ik ontzettend out going, maar nu ben ik perfect gelukkig thuis. Ik hou van delen en met Villa Nicola kan ik dat zoals ik daar het meest gelukkig van word. Mijn man John heeft mij op het hart gedrukt vooral het beste uit mezelf te halen. En dat doe ik. Ik kan mijn gasten een onvergetelijke ervaring geven, mijn vrienden ontvangen voor een borrel of etentje en op de een of andere manier vindt alles daardoor zijn weg. Ik ben gelukkig.”

Bijzonderheden van Nicolaas Witsenkade 21

Patrick: “Voor Werner zijn we een tijdje op zoek geweest naar het juiste en meest passende pand. We hebben diverse en uiteenlopende panden op diverse locaties bekeken, regelmatig overleg gehad en gezocht naar mogelijkheden. Maar we kwamen keer op keer tot de conclusie dat het allemaal net niet paste, te veel verbouwingen zou gaan opleveren of de locatie toch niet helemaal ideaal was. We moesten immers twee doelen laten samenkomen in één pand. Een fraaie B&B en ook een prettig huis om zelf te wonen. We zijn met elkaar niet over een nacht ijs gegaan. Als makelaars nemen wij de tijd, luisteren we naar onze klanten, denken we mee en waar nodig, remmen we ook af. Maar dat de aanhouder wint mag in dit geval duidelijk zijn geweest. Uiteindelijk zijn we bij de Nicolaas Witsenkade uitgekomen en daar viel de puzzel in elkaar. Locatie, uitstraling en de indeling van het pand sloten precies aan bij de visie van Werner. Beneden zijn er voor de gasten luxe en hoogwaardige suites, een gemeenschappelijke eetkeuken en een tuin en voor Werner en John zelf is er een heerlijk bovenhuis met een groot dakterras.”

MakelaarPatrick Akkermans
Vraagprijs€1.880.000,-
Meer over deze buurt

Aanbod


Onderstaand een overzicht van onze actuele verkoop en verhuur opdrachten.

Overspannen woningmarkt?

In Woon Amsterdam 2017 lees je alles over de meest recente ontwikkelingen op de Amsterdamse koopwoningmarkt. Van Oost naar Nieuw-West en van Noord tot Zuidoost, overal stijgen de prijzen en daalt het aanbod in 2017. Er is een grote behoefte aan betaalbare koopwoningen in Amsterdam.

Dokter Makelaars

Sluiten